Rabiës

Reizen met dieren jonger dan 12 weken

Dieren die jonger dan 12 weken zijn, en niet (geldig) gevaccineerd tegen rabiës, worden niet in alle lidstaten toegelaten. Meer informatie over de voorwaarden van de verschillende lidstaten vindt u op de website van de Europese Commissie (.WEB)

Vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës)

De vaccinatie tegen rabiës is verplicht. Dit kan vanaf de leeftijd van 12 weken, maar uw huisdier moet wel geïdentificeerd zijn. De dierenarts kan indien nodig ook vlak voor de vaccinatie nog de identificatie uitvoeren en een Europees paspoort afleveren.

De eerste of primovaccinatie moet minstens 21 dagen voor de afreis gebeuren, omdat de geldigheidsduur pas dan begint te lopen. De dag van de vaccinatie telt niet mee.

De geldigheidsduur wordt berekend volgens de instructies van de fabrikant, en ingeschreven in het paspoort van het dier. Als het dier binnen de geldigheidstermijn opnieuw wordt gevaccineerd, dan geldt die vaccinatie onmiddellijk. Een vaccinatie na afloop van deze termijn wordt als een primovaccinatie beschouwd.

https://www.health.belgium.be/nl/reizen-met-gezelschapsdieren#:~:text=Vaccinatie%20tegen%20hondsdolheid%20(rabi%C3%ABs),en%20een%20Europees%20paspoort%20afleveren.